”Annars vore jag inte jag!”

 In Allmänt

David, cp-skadad sen födseln, och transan Candy funderar i filmen "LIvet är en schlager" på frågan om de skulle vilja vara cp-skadad och transa en gång till om de fick leva om sina liv . Svaret blir ja – för "annars vore jag inte jag."

Det är en stark scen om utanförskap och gemenskap i filmen som Jonas Gardell, numera hedersdoktor i teologi, skrivit manus till. Ikväll visades Jonas dag på Stjärnorna på slottet i Svt och jag var inte ensam om att bli berörd av hans artisteri och den kamp från underläge som han kämpat sig upp ifrån, utan att se sig som ett offer. Hans hemsida har tydligen rasat av överbelastning från människor som ville hälsa till honom efter programmet.

Det är viktigt med mångfald, olika sorters människor, kärlekar och uppfattning om livet. Allt annat blir enfald. Så bör också kunskap utvecklas, med nya och fler nyanser av olika fenomen – sedda ur olika vinklar och perspektiv av människor med olika bakgrund, livsvillkor, läggning, ålder och kön.  Sammantaget växer så en bild, eller ett mönster eller en tanke fram….
Kärlek övervinner allt. 

Leave a Comment

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Kontakta mig

Skicka gärna ett meddelande till mig!

Start typing and press Enter to search