Är Tintin gay?

 In Allmänt

Kan man se om en person är gay? Ja, enligt skribenten Matthew Parris i The Times, så är det enkelt: Om en person bär scarf, har hund, umgås med en operadiva och delar bostad med en äldre man så är saken biff!  Alltså är Tintin gay!

Nåväl, det finns väl en hel rad seriefigurer man i så fall skulle kunna fundera över vad gäller sexuell läggning, preferenser och olika sexuella variationer: Stålmannen som älskar tajta, tunna kroppsfordral, Karl-Afred som dras till kvinnor som slår honom, Kajsa Anka som går utan underbyxor (som min 6-åring upprört påpekade) m. fl.

Det finns en längtan hos många av oss att söka förenklingar, förklaringar och kategoriseringar. Tänk om man kunde se på en persons panna om han eller hon har en benägenhet för att tala sanning eller ljuga, om tättvuxna ögonbryn skulle visa på djupsinnighet eller grymhet, på en persons händer om de ska smeka eller slå…

Många berättar också om hur de varit med om tillfällen i livet då de träffat en person, som oavsett kön och sexuell läggning, haft en personlighet som varit så överväldigande, att det känts som en förälskelse. Senast var det Janne "Loffe" Karlsson och Kerstin Dellert som talade om det på Stjärnorna på slottet – Love strikes!

 

Läs även andra bloggar om , ,

Leave a Comment

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Kontakta mig

Skicka gärna ett meddelande till mig!

Start typing and press Enter to search