Flirta och dejta på nätet

 In Allmänt

På många sätt har Internet förändrat beteende- och handlingsmönster och nya mötesplatser har skapats virtuellt. Under åren 2002-2005 ingick jag i Nätsexprojektet tillsammans med Kristian Daneback och Ronny Tikkanen under Sven-Axel Månssons ledning. Vi genomförde en studie med 1800 nätanvändarens erfarenheter och upplevelser av internet (2003). Hälften av dessa är kvinnor, vilket hittills varit ovanligt. En orsak kan vara att vi frågade efter användandet av internet för både kärleks- och sexuella skull.

Av dem som svarade på enkäten var det 80 procent som svarade att de använde nätet just av detta skäl. Den vanligaste orsaken är att man letar efter nån att firta med, även om män (of course) är mer sexorienterade än kvinnor. Men dessa könsmönster är mer komplicerade om man även tittar på ålder som en viktig faktor. Yngre kvinnor tenderar att vara mer intresserade av sex, än äldre. Det är många forskningsstudier om sexualtet som visar att skillnaderna är större bland yngre och äldre generationer, än mellan män och kvinnor,

Idag, 2008, är singel- och dejtingsajter, än mer vanligt. Det är många som berättar om möten på nätet som resulterar i långvariga förhållande. Men det är också vanligt med besvikelser, oinfriade förhoppningar – precis som möten i "verkliga" livet kan resultera i!

LIknande drömmar och önskningar finns bland dem som medverkar i Idol – några av dem kommer vi troligen aldrig att se igen, andra blir välkända ansikten för en längre tid framöver. Nån som vi här hemma fastnade för (nåja, iaf vi som är kvinnor i familjen) är Lars – och att Everybody hurts kan väl de flesta hålla med om, då och då:

Läs även andra bloggar om

Leave a Comment

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Kontakta mig

Skicka gärna ett meddelande till mig!

Start typing and press Enter to search