International Academy of Sex Research

 In Allmänt

Hemma igen efter några intressanta och trevliga dagar i Leuven, Belgien, på konferens med IASR. I år hade Aleksandar (Sasha) Stulhofer från Kroatien, Gert Martin Hald från Danmark och jag ett symposium om unga och pornografi. Det blev mycket uppskattat, eftersom vi belyste forskningsfrågorna utifrån olika forskningsmetoder.

Leuven är en gammal universitetsstad, strax utanför Bryssel. Här finns otroliga byggnader med torn och tinningar i varje gathörn. Allt ligger på gångavstånd och varje hörna har sin egen historia. Leuven är känd för sitt katolska universitet, dit konferensen var förlagd, och framförallt sitt rådhus som är en magnifik byggnad. Här hade vi "opening ceremony" på konferensen. I en liten rondell i närheten står kunskapens staty, där måhända "korvstoppning" åskådliggörs. Frågan är vad som stannar kvar i huvudet….

Leuven har många restauranger, värdshus och uteserveringar för varje smak och varje plånbok. På de restauranger vi besökte serverades allt från känguru, kanin, anka till fisksoppa. En del gott, annat sådär….

Och det regnade och regnade ända till sista dan – då sken solen!

Nu är det dags för semester igen! Och då börjar det regna igen här också….

Vart tar kunskapen vägen?

Gert Martin, jag och Sasha

Leave a Comment

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Kontakta mig

Skicka gärna ett meddelande till mig!

Start typing and press Enter to search