Mysterium

 In Allmänt

Var på en härlig julkonsert med Varbergs kammarkör i går och kände hur tomt mitt liv är utan musiken! Går det att hinna med repetitionerna till våren?

Vår dirigent Johannes Landgren ledde med varsam hand kören genom en rad kända och några kanske för publiken mindre kända julframföranden. Mysterium Magnificat sjöngs med inlevelse, hetta och närvaro och tiden stod nästan still vid extranumret Jul, Jul strålande jul.

Johannes talade om vikten av mystiken i våra liv, att allt inte går att förklara, med utgångspunkt i ett citat av Albert Einstein (1879-1955):  "Det mystiska är det mest fantastiska vi kan uppleva. Det är källan till all konst och vetenskap."

Kom att tänka på kommentaren häromdan med frågan om nån har forskat om barn, som man inte med säkerhet kan säga könet på, i samband med inlägget om olika hypeteser kring varför och när det föds pojkar respektive flickor. Kanske är det ett exempel på ännu ett mysterium, som vi inte har svaret på idag.

Något osökt kommer jag in på mitt kommande blogguppehåll, så här i juletider, och ännu en Mystery Tour med familjen då allt från irritation, förväntan, smällande tonårsdörrar och fnittrande barnskratt kan inträffa…

Läs även andra bloggar om , , , ,

Leave a Comment

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Kontakta mig

Skicka gärna ett meddelande till mig!

Start typing and press Enter to search