Träffas IRL

 In Allmänt

Men hur många är det egentligen som träffas IRL, dvs in real life, efter att ha mötts på nätet? I vår rapport Kärlek och sex på på internet (Månsson, Daneback, Tikkanen, Löfgren-Mårtenson 2003) anger 40 procent av kvinnorna och 35 procent av männen att de även träffat någon IRL. Ju äldre kvinnorna är, desto vanligare med möten även i verkliga livet, men bland männen är det tvärtom…  Vad kan då detta bero på? Ja, en förklaring handlar förstås om varför man är ute på nätet – är det för att man vill ha någon att dela både säng och kök med, eller för att man vill ha en affär vid sidan om, som kanske förgyller tillvaron?

Många, framförallt kvinnor, framhåller fördelen med att ha lärt känna varandra på nätet innan man bestämmer träff i verkliga livet. När man går på krogen är det annars många grodor man får kyssa,, som en informant sa…

Då känns det ju som bättre investerade barnvaktspengar för en ensamstående kvinna i sina bästa år att åtminstone ha nån förhoppning om att han verkligen skulle kunna vara en prins, innan man sätter på sig de högklackade och traskar ut en kväll….

Och om inte, så får får man säga Stop, precis som Sam Brown

Läs även andra bloggar om , ,

Leave a Comment

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Kontakta mig

Skicka gärna ett meddelande till mig!

Start typing and press Enter to search