Vems blick är den rätta?

 In Andras publikationer

”Långt ute i Söderhavet ligger ÖN – i eget majestät, bortglömd och paradisisk under palmerna.” Så står det på baksidan av Lotta Lundbergs nya bok ÖN, som jag hade förmånen att få  i förväg av henne och förlaget. Nu har jag snart läst klart denna thrillerliknande berättelse. Västvärldens syn på paradiset krockar med en annan sexualmoral och andra tabun, och frågan är vems blick som är den rätta?

Upprinnelsen till boken är ett verkligt rättsfall, där turister anmäler en ö för det som de uppfattar som sexuella övergrepp på barn. Lundberg ger varken svar eller antyder hur hon själv ställer sig i frågan, utan låter läsaren själv reflektera kring tabun och sexualmoral.

En annan resa, som jag själv nu ska göra i realiteten, är till Hollywood. Där sätts måhända också moral och utseendeideal  på sin spets, samtidigt som möjligheter öppnas för vissa och stängs för andra. För egen del handlar det om forskning och skrivande – kanske inte lika glamoröst, men vem vet?!;-) Kanske man som medelålders forskare äntligen blir upptäckt eller så får man fortsätta laga lasagne här hemma när man är åter!;-)

 

 

 

 

 

Leave a Comment

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Kontakta mig

Skicka gärna ett meddelande till mig!

Start typing and press Enter to search